субота, 13. март 2010.

KLEUREN

Mensen houden van kleuren. Ze hebben een symbolische waarde. Het is een bijgeloof, maar veel mensen geloven dat elke kleur een andere betekenis heeft.
ROOD- Dit is de kleur van liefde, passie, vreugde en levensenergie. Het is heel dominant en behoort in de warme kleuren. Wie van rood houdt, wil avontuur. Ze zijn vaak jaloers, impulsief, moedig en geestdriftig.
ORANJE- Het associeert aan de glorie en de rijkdom. Het is ook een symbool van vruchtbaarheid en het is een beetje minder intens dan rode, maar ook helder en warm.
GEEL- De kleur wordt geassocieerd met licht en de zon. Het is de kleur van wijsheid en hoge intelligentie.
GROEN- Groen is de kleur van de vrede, hoop en onsterfelijkheid. Het is koel en ontspannen. Wie van groen houdt, houdt van de natuur en van het leven. Deze personen zijn meestal opgewekt, spraakzaam, taai en betrouwbaar.
BLAUW- Blauw symboliseert de waarheid, loyaliteit en vrijgevigheid. We zien het als de kleur van het water en de lucht. Wie blauw als favoriete kleur heeft, blijft meestal kalm en nuchter. Hij heeft een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid.
PAARS- Kleur van toverij en de kunst. Het is ook symbool van geduld. In combinatie met geel geeft hij een speciale nadruk.
ROZE- Dit is de kleur van romantiek, zoetheid en tederheid.
WIT- Deze kleur betekent zuiverheid en vrede. De kleur is het symbool van onschuld. Mensen met een voorkeur voor wit zouden perfectionistisch, koel, betrouwbaar en oprecht zijn.
ZWART- Het symboliseert de dood en het kwaad. Het kan ook associeren verdriet en de ziekte of iets mysterieus.
GRIJS- Dit is een zeer neutrale kleur en geen emotie.
Kleurensymboliek is afhankelijk van tijd, land, cultuur en traditie. Geloof je in de betekenis van kleuren?

Нема коментара:

Постави коментар