субота, 6. март 2010.

Cocktails- geschiedenis







Mooi uiterlijk, vrolijke kleuren, verschillende smaken, interessante namen.. Een cocktail kennen we allemaal wel, een meestal alcoholisch drankje met verschillende ingrediënten. Ik hou van cocktails!
Voor de eerste keer, werd het woord cocktail in 1806. in een Amerikaans tjdschrift gebruikt. De eerste echte cocktail ontstond in 1862. in het zonnige Californië. Het was Martini.
Waar het woord cocktail oorspronkelijk vandaag komt, weet niemand precies. De meest aannemelijke is dat het woord komt van de Amerikaanse term cock-tailed.
In 1920 verbood de Drooglegging in Amerika de productie en handel van alcohol. Aangezien de alcohol illegaal was, was zijn smaak niet altijd zo goed. Om de smaak te verbeteren , begonnen ze met het mengen van andere ingredienten en zeer snel, zijn cocktails populair worden, zowel in Amerika en de hele wereld. Vele nu klassieke cocktails werden naar bekende personen uit die tijd vernoemd.
In de Tweede Wereldoorlog kwam er abrupt een eind aan de cocktailperiode. Pas in de jaren 70 van de vorige eeuw kwamen er nieuwe recepten, waarin witte rum, wodka en tequila een hoofdrol spelen. Vandaag is het een echte kunst. Professionele bartenders over de hele wereld concurreren in het maken van de oude en van nieuwe cocktails. Er zijn nationale en mondiale competities in cocktails.
Het is leuker om ze zelf te maken! Voeg wat vruchtensap, plakken van de vrucht toe en je bent klaar voor het mengen!

2 коментара:

  1. Анониман8. март 2010. 13:30

    Dus, je houdt van cocktails maken? Als ik goed vestaan heb.. :) Ik zal je niet vragen of je kan of zo, maar ik zal je zeggen dat in de toekomst moet je een voor mij "mengen" :D

    ОдговориИзбриши