субота, 5. фебруар 2011.

SoKkEnVeRhAaL


Zeer belangrijk deel van de winter kleding zijn sokken. Vandaag kunnen ze verschillende kleuren en modelen zijn. Populaire materialen waren zijde, katoen en wol. De sokken verschenen nog in het oude Egypte. Ze waren bijzonder omdat de duim van de andere vingers werd gescheiden (waarschijnlijk in overeenstemming met het model van sandalen die zijn gedragen). Rond 1000 jaar na Christus werd de sok het symbol voor welvaart onder de rijken.
Nylonkousen werden voor het eerst in 1939. op de tentoonstelling in New York blootgesteld. De eerste verkoop werd in 1940. in New York geregistreerd en meer dan 4 miljoen paar van de sokken werden verkocht. De uitvinding van nylon werd echt speciaal want sokken konden elastisch worden gemaakt. Het is een materiaal die gemakkelijk is te verven. Ze dienen tot onze voeten te beschermen en warm te houden. Ze zijn echt nodig en ze zijn geen luxe. Er zijn kousen voor ieders broekzak. Maar zonder sokken vind ik het beste! Dus wacht ik op het zomer en zee, maar tot dan geniet ik van kleurrijke sokken :)

3 коментара:

  1. Deze sokken met vingers zijn zoooo schattig :)

    ОдговориИзбриши
  2. Leuk! Ik hou van interessante sokken, bijvoorbeeld met doodskoppen of andere interessante patronen. :) Ze kunnen ook sexy zijn.

    ОдговориИзбриши
  3. Je hebt gelijk. Sokken zij heel belangrijk. En ze kan een uitstekend detail zijn. Je hebt heel interessante thema's en heeeel mooie en kleurrijke foto's!!!

    ОдговориИзбриши